Vragen? bel (+31)6 23125407

Over BIM2BUILD

BIM2BUILD is een innovatief  multidisciplinair ingenieursbureau met een passie voor BIM!

Wij maken 3D-gebouwmodellen waar alle informatie uitgehaald kan worden, die benodigd is voor het ontwerp en de bouw van het gebouw.

Het grote voordeel daarvan is is dat alle informatie onderling aan elkaar gekoppeld is. Denk aan ruimtestaten of uittrekstaten die lineair overeenkomen met de bouwtekeningen. Zo'n gebouwmodel wordt een BIM (bouw informatie model of Building Information Model) genoemd.

Door het koppelen van alle informatie in het BIM model, is alle informatie eenduidig en is daarom minder foutgevoelig. Wij kunnen daarom aan de hand van een 3D model direct de gewichten en hoeveelheden bepalen.

Doordat je zelf kunt bepalen welke informatie je aan het 3D model wilt toekennen, zijn de mogelijkheden van de toepassing in feite eindeloos. Voor EversPartners zijn wij bijvoorbeeld bezig geweest met het ontwikkelen van Beheer en Onderhoud van gebouwen via BIM. Via de Ipad kan men dan virtueel het gebouw bekijken en hier onderhoudsscores aan toekennen. Het inzicht in het beheer wordt hiermee enorm vergroot. Zo kun je bijvoorbeeld aan de hand van het gebouwmodel zien dat de klachten van geluidsoverlast zich concentreren rondom het trappenhuis.

Wij geven ook advies op maat op het gebied van implementatie van BIM. Wij kijken in welke branche u exact bezig bent en welke toepassingen daarvoor benodigd zijn. Om op deze manier de organisatie naar een hoger niveau te brengen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door een presentatie, educatie en implementatie. Wij kunnen bijvoorbeeld voor een metalstudwandleverancier, een parametrisch gemodelleerde metalstudwand familie aanbieden. Hierdoor kan de metalstudwand leverancier met 1 familie zijn hele project uittekenen, waarna het inzicht in hoeveelheden types en dus kosten direct duidelijk zijn.

Een ander voordeel van het werken met 3D modellen, is dat het eindresultaat direct zichtbaar is. Het ontwerpersparadigma gaat hiermee ook op de schop. Met het ontwerpersparadigma wordt bedoeld dat, naarmate het ontwerpproces zich vordert en er meer bekend wordt over het project, het moeilijker wordt om nog wijzigingen in het ontwerp door te voeren. Door het werken met BIM is er in het begin van het ontwerpproces al veel meer bekend dan bij een traditioneel proces. Hierdoor kunnen wijzigingen makkelijker doorgevoerd worden. Dat is voor zowel de ontwerper als voor de opdrachtgever, een heel mooie reden voor het werken via 3D-Bouw Informatie Modellen.

Door het werken met 3D-gebouwmodellen kan direct gevisualiseerd worden over hoe het uiteindelijke gebouw eruit gaat zien. Dit kan met behulp van artist impressions, animaties, 4D bouwfaseringen of in de vorm van een game (als "first person" loop je virtueel door het gebouw heen). Een 4D bouwfasering is een film van een virtuele bouw van een gebouw per bouwfase (zie een voorbeeld op deze site bij visualisaties).

De techniek voor het visualiseren van 3D-gebouwmodellen is niet nieuw, maar dit wordt wel steeds belangrijker. Elke partij die betrokken is bij de ontwikkeling van een nieuw gebouw heeft hier baat bij. Zowel de projectontwikkelaar als de koper/gebruiker van het gebouw kunnen zich een beeld vormen van het gebouw dat nog in ontwikkeling is.

Mocht u willen weten wat BIM voor u zou kunnen betekenen dan horen wij dat graag van u.Ad van der Ploeg

© BIM2BUILD 2024 Wijkerstraatweg 90, 1951 EJ Velsen-Noord, tel: (+31)6 2312 5407, e-mail: info@bim2build.nl